"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Янукович хоче дослідити, куди Тимошенко витратила гроші МВФ

Четвер, 16 липня 2009, 15:59

Лідер Партії регіонів Віктор Янукович наполягає на проведенні антикорупційного розслідування витрат бюджетних грошей і коштів, отриманих від МВФ.

Про це Янукович заявив в четвер, повідомляє прес-служба партії.

"Наше завдання - не допустити, щоб банкрутство влади стало банкрутством держави. Необхідно терміново вжити заходів і зупинити розвиток кризи. Потрібно провести глибоке антикорупційне розслідування - як були витрачені гроші бюджету 2009 року і кошти, отримані від МВФ. Люди мають право знати, на що були витрачені зібрані з них податки", - наголосив Янукович.

"Головний підсумок політичного півріччя однозначний: чинна влада не змогла захистити людей від кризи. Громадяни залишилися з кризою один на один: без роботи, із затримками виплат зарплати, з цінами, що постійно зростають, на все - продукти, транспорт, комунальні послуги", - вважає він.

Реклама:

Янукович назвав нинішню владу "банкрутом". "Коаліція в парламенті розвалена. З уряду біжать міністри, регулярно виникають корупційні скандали. Влада підсіла на зовнішні кредити, за рахунок яких сьогодні тільки і виживає Україна", - додав він.

Янукович вважає, що для того, щоб "запобігти катастрофі" необхідно "захистити людей і підняти мінімальні зарплати і пенсії, підтримати вітчизняних виробників, які дають роботу і наповнюють бюджети та звільнити від непомірного податкового тиску бізнес".

Також він наполягає на необхідності відновлення нормальних взаємовигідних відносин з Росією та поверненні стратегічного партнерства.

"Довгий час ми розраховували на порозуміння і діалог з нині правлячою коаліцією, але ми зіткнулися з нерозумінням і небажанням зрозуміти. У громадян України повністю закінчилася довіра до нинішньої влади, а головне - вони більше не будуть її терпіти", - наголосив він.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: