Банку Жеваго заблокували американські рахунки

Середа, 15 липня 2009, 09:29

На вимогу компанії Cargill нью-йоркський суд заблокував коррахунки банку "Фінанси та Кредит", підконтрольного Констянину Жеваго, в американських банках American Express Bank, Citibank, The Bank of New York Mellon і Deutsche Bank Trust Company Americas, а також деяких інших фінустановах США.

Про це пише газета "Дело" з посиланням на свої джерела.

За інформацією видання, це відбулося через те, що банк "Фінанси і Кредит" не виконав в строк і в повному обсязі свої зобов'язання перед американською компанією Cargill.

Як відомо, у лютому 2009 року банк повинен був повернути Cargill 44,4 млн. доларів, але цього не зробив.

Реклама:

З урахуванням відсотків та штрафів на кінець червня борг банку перед Cargill становив 48,9 млн. доларів.

"Існує неврегульована заборгованість перед компанією Cargill, яку банк "Фінанси і Кредит" не заперечує. Переговори ведуться в рамках загального процесу переговорів щодо реструктуризації заборгованості банку перед іноземними інвесторами", - повідомила начальник управління із зв'язків з громадськістю банку "Фінанси та Кредит" Наталя Нападовська.

Для переговорів з реструктуризації цього боргу в червні банк "Фінанси та Кредит" залучив фінансового консультанта - американський інвестбанк Morgan Stanley, представництво якої в Україні очолює екс-міністр фінансів Ігор Мітюков.

Проте їх участь у переговорному процесі поки не принесла очікуваних результатів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: