Мінагрополітики скаржиться на білоруський цукор

Вівторок, 14 липня 2009, 17:53

Міністерство аграрної політики звернулося з проханням до Міністерства економіки та в Державної податкової адміністрації перевірити законність ввезення до України цукру з Білорусі.

Про це йдеться у листі Мінагрополітики керівнику ДПАУ, розміщеному на офіційному сайті Національної асоціації цукровиробників "Укрцукор", повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"За наявною інформацією експортні операції з постачання цукру на внутрішній ринок здійснює резидент України - ТОВ "Український цукор". Просимо Вас, шановний Сергій Васильовичу (Буряк, голова ДПАУ), дати доручення щодо перевірок фактів та зазначеного підприємства на предмет дотримання норм чинного законодавства" , - говориться в листі.

Як відзначається в повідомленні асоціації, аналогічний лист направлено міністру економіки Богдану Данилишину.

Мінагрополітики відзначає, що імпорт білоруського цукру в Україну збільшується з кожним місяцем. Тільки за травень, за даними міністерства, в країну надійшло 7,528 тис. тонн цукру з Білорусі, в червні, за попередніми даними, - більше 10 тис. тонн.

У листі зазначається, що вступ білоруського цукру може завдати шкоди вітчизняному виробнику, призвести до скорочення посівів під цукровий буряк, закриття цукрових заводів, падіння виробництва власного цукру.

Мінагрополітики нагадує, що, згідно з чинним законодавством, на внутрішньому ринку може реалізовуватися тільки цукор квоти "А", до якого білоруський цукор не входить. За реалізацію цукру поза квоти повинен стягуватися штраф у розмірі подвійної вартості цього товару.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!