Дефіцит бюджету США перевищив трильйон доларів

Вівторок, 14 липня 2009, 10:20

Дефіцит бюджету США в рамках 2009 фінансового року, який стартував у жовтні 2008 року, вперше в історії держави перевищив трильйон доларів.

Про це у понеділок повідомило агентство Associated Press з посиланням на американське міністерство фінансів.

За даними AP, бюджетний дефіцит у розмірі 1,086 трильйонів доларів був досягнутий за підсумками червня - дев`ятого місяця фінансового року.

Розміри місячного дефіциту в червні склали 94,318 мільярда доларів.

Реклама:

Тим часом, як зазначає агентство, червень традиційно вважається прибутковим місяцем для американського казначейства.

Основними причинами рекордного зростання дефіциту американського бюджету аналітики вважають збільшені держвидатки спрямовані на боротьбу з фінансовою кризою і підтримку економіки, що перебуває в стані рецесії, а також зниження податкових надходжень.

Крім того, значний тиск на бюджет чинять військові витрати в Іраку й Афганістані, додає AP.

У червні керівник Федеральної резервної системи США Бен Бернанке виступив із зверненням до Бюджетного комітету Сенату, в якому закликав до скорочення держвидатків і відновлення "фіскального балансу".

Раніше повідомлялося про те, що прогнозований розмір бюджетного дефіциту США на 2009 фінансовий рік становить 1,8 трильйона доларів, що в чотири рази більше дефіциту в 2008 році.

Як зазначає AP, президент Барак Обама і міністр фінансів Тімоті Гайтнер заявляли, що тільки-но економіка США повернеться до зростання, адміністрація докладе всіх зусиль для скорочення бюджетного дефіциту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: