ЄС надасть Україні 9 мільйонів євро на вугільну галузь

Понеділок, 13 липня 2009, 16:36

Європейська комісія (ЄК) виділить 9 млн. євро на програму підтримки вугільного сектору України.

Про це повідомив представник комісії в Україні Ханс Райн на прес-конференції в Києві в понеділок, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

За його словами, метою проекту, який планується завершити в кінці 2010 року, є підтримка України у розвитку і реструктуризації вуглевидобувної галузі.

У свою чергу, керівник групи експертів програми Войтек Млоджієвський уточнив, що проект буде складатися з п'яти компонентів.

Перший - інституційне посилення вугільної галузі; другий - стратегія розвитку вугільного сектору (розробка критеріїв оцінки матеріальних активів шахт та їх оцінка, розробка стратегії розвитку галузі); третій - соціальна політика (оцінка соціально-економічних наслідків реструктуризації вугільної галузі, розробка техніко-економічного обгрунтування створення Фонду соціального розвитку галузі та отримання грантів); четвертий - безпека праці (аналіз поточної ситуації системи безпеки на шахтах і рекомендації щодо її поліпшення); п'ятий - екологічні питання.

"Кінцевою метою реалізації проекту є розробка генплану реструктуризації та розвитку вугільної галузі України", - підкреслив він.

Млоджієвський також додав, що крім центрального офісу в Києві найближчим часом будуть відкриті офіси в Донецькій, Луганській і Львівській областях.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: