Bank of America відмовляється повертати 4 мільярди доларів за Merrill Lynch

Понеділок, 13 липня 2009, 12:57

Bank of America (BofA) намагається уникнути сплати мільярдів доларів у бюджет США за гарантії від втрат в Merrill Lynch, заявивши, що рятівна угода так і не була ніколи підписана і фінансування не використовувалося.

Про це повідомляє агентство Bloomberg.

У свою чергу, регулятори стверджують, що Bank of America винен принаймні частину з тих 4 млрд. доларів які він погодився виплатити в січні - навіть без відповідного юридичного документа - тому, що компанія скористалася гарантіями уряду США на 118 млрд. доларів активів Merrill Lynch.

Конгресмен-демократ Бред Шерман заявляє, що BofA має моральні зобов'язання перед урядом і повинен виплатити необхідну суму.

Реклама:

"Якщо держава бере на себе ризик, державі потрібно за це платити", - заявив він.

Як відомо, 15 вересня 2008 року Bank of America домовився про покупку інвестиційного банку Merrill Lynch за 50 млрд. доларів.

У червні 2009 року повідомлялося, що Bank of America залучив практично всю суму з необхідних йому, згідно з результатами урядових стрес-тестів, 33,9 млрд. доларів.

До теперішнього моменту за рахунок розміщення акцій, продаж активів та інших заходів найбільший за активами банк США отримав майже 33 млрд. доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: