Аграріїв розділили за ступенями ризику

Понеділок, 13 липня 2009, 11:12

13 липня набула чинності постанова Кабінету міністрів, котра затверджує критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності, пов'язаної з формуванням ресурсів сільськогосподарської продукції та визначенням її якості.

Про це повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Так, постановою №656 від 1 липня 2009 року Кабмін стверджує критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності, пов'язаної з формуванням ресурсів сільськогосподарської продукції та визначенням її якості, і визначається періодичність проведення планових заходів державного нагляду (контролю), якими є певні види (характер) господарської діяльності або виконуваних робіт, які можуть становити потенційну загрозу життю і здоров'ю людей, навколишньому природному середовищу, впливати на стан земель.

Згідно з цими критеріями суб'єкти господарювання незалежно від форми власності розподіляються на:

- З високим ступенем ризику - суб'єкти, які ведуть діяльність, пов'язану з виконанням робіт з виробництва, закупівлі (заготівлі) та/або переробки сільськогосподарської продукції та сировини рослинного і тваринного походження;

- З середнім ступенем ризику - суб'єкти, які ведуть діяльність, пов'язану з виконанням робіт по: ведення обліку та декларування наявних об'ємів зерна, яке зберігається на зернових складах і зерносховищах; транспортування, розміщення, зберігання та реалізації (торгівлі) сільськогосподарської продукції;

- З незначним ступенем ризику - інші суб'єкти, які не належать до суб'єктів господарювання з високим і середнім ступенем ризику.

Планові заходи держконтролю за діяльністю суб'єктів господарювання з високим і середнім ступенями ризику повинні проводитися з періодичністю не частіше ніж один раз на рік, а з незначним ступенем ризику - не частіше ніж один раз на два роки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"


powered by lun.ua