Світові фондові ринки демонструють злагоджене падіння

Понеділок, 13 липня 2009, 09:54

Фондові індекси США опустилися у п'ятницю, при цьому Standard & Poor's 500 завершив падінням четвертий тиждень поспіль на тлі більш різкого зниження рівня споживчої довіри, ніж очікувалося.

Про це повідомляє агентство Bloomberg.

Ф'ючерсний ринок у понеділок не додає позитиву: вересневий контракт на Standard & Poor's 500 до 8:37 втратив 0,66%, на Dow Jones Industrial Average - 0,51%.

"Ми бачимо, що економіка не демонструє значного відновлення. Ринок все ще залишається порівняно дорогим з точки зору поточних прибутків", - стверджує президент і CEO Sentinel Investments Крістіан Твейтс.

Реклама:

Індекс Dow Jones Industrial Average за підсумками торгів у п'ятницю упав на 36,65 пункту (0,45%), склавши 8146,52. Падіння за останні 5 сесій склало 0,5%.

Standard & Poor's 500 за день знизився на 3,55 пункту (0,4%) - до 879,13 пункту. За тиждень показник втратив 1,9%.

Значення індексу Nasdaq Composite підвищилося у п'ятницю на 3,48 пункту (0,2%) - до 1756,03 пункту.

Європейські фондові індекси знизилися в п'ятницю на 0,8-1,4%, завершивши падінням четвертий тиждень поспіль, на тлі побоювань, що рецесія у світовій економіці далека від завершення.

Dow Jones Stoxx 600 опустився за підсумками торгів на 1,1%. Цей індикатор знизився вже на 8,2% з 11 червня у зв'язку з появою сигналів того, що ралі на ринку акцій, що почалися в березні, не відповідає перспективам економіки.

"Ми зіткнулися до скороченням апетиту до ризику. Я підозрюю, що інвестори вирішили вивести частину активів, що характерно для економіки, яка, як і раніше, перебуває в рецесії", - відзначає головний інвестиційний директор Rathbone Unit Trust Management у Лондоні Джуліан Чіллінгворт.

Всі 18 основних фондових індексів країн Західної Європи знизилися у п'ятницю.

Фондові індекси Азії впали у понеділок майже до 7-тижневого мінімуму на побоюваннях, що відновлення економіки в США застопорилося, а також через стурбованість тривалими переговорами КНР та Тайваню щодо торгової угоди.

Зведений фондовий індекс регіону MSCI Asia Pacific опустився з відкриття торгів на 1,3% - до 99,35 пункту.

Японський Nikkei знизився на 1%, тайванський Taiex - на 3,3%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!