"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У банка "Надра" проблеми з реструктуризацією боргів?

Понеділок, 13 липня 2009, 08:51

Міністерство фінансів незадоволене роботою інвестбанку Rothschild щодо реструктуризації зовнішньої заборгованості банку "Надра".

Про це пише газета "Дело".

Видання повідомляє, що у п'ятницю на сайті Мінфіну була розміщена інформація про зовнішню заборгованість банку "Надра", а також деякі подробиці переговорів з кредиторами.

Судячи з повідомлення, в міністерстві не дуже задоволені діями консультанта банку "Надра" з реструктуризації зовнішніх боргів - міжнародного інвестбанку Rothschild.

Реклама:

Rothschild пропонував вести переговори з кредиторами банку за участю представників уряду, але Мінфін порахував цю пропозицію неприйнятною.

"Це може ускладнити або навіть зробити неможливою реструктуризацію заборгованості банку через формування очікувань у кредиторів щодо перетворення корпоративного боргу КБ "Надра" в заборгованість банку під держконтролем, тобто в так звану квазісуверенную заборгованість", - ішлося у повідомленні Мінфіну.

Неузгодженість позицій держави та фінансового консультанта істотно ускладнює переговори щодо реструктуризації боргів банку "Надра".

У повідомленні Мінфіну зазначалося, що категорично відмовилися від реструктуризації зобов'язань тільки власники єврооблігацій фінустанови.

Борг за єврооблігаціями у банку, за даними Мінфіну, дорівнює 20% від загальної суми заборгованості, а це близько 168 млн. доларів.

Якщо банк не реструктуризує свої зовнішні борги, фінансової допомоги від держави він не отримає.

Як повідомлялося, Міністерство фінансів оцінює зовнішню заборгованість банку "Надра" в 870 млн. доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: