Тимошенко просить Стельмаха посприяти

Середа, 1 липня 2009, 19:52

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко просить Нацбанк сприяти у видачі сільськогосподарським виробникам кредитів під заставу зерна врожаю 2009 року.

Про це журналістам сказав міністр аграрної політики Юрій Мельник, повідомляє агентство "Українські новини".

Він зазначив, що на прохання міністерства аграрної політики Тимошенко звернулася до НБУ для того, щоб той сприяв шляхом рефінансування комерційних банків виділенню нових кредитів сільгоспвиробникам під заставу фактично зібраного зерна нового врожаю.

Мельник підкреслив, що виробникам необхідно близько 3 млрд. гривень нових кредитів для фінансування збиральної кампанії.

Реклама:

Крім того, Тимошенко доручила Мельнику протягом найближчих двох тижнів провести нараду з внутрішніми споживачами зерна, повідомляє прес-служба уряду.

Також прем'єр доручила в.о. міністра транспорту Василю Шевченку до кінця тижня вивчити ситуацію, пов'язану з необґрунтованим підвищенням портових зборів.

"Якщо підтвердиться інформація, що портові збори збільшено на 70%, звільняйте всіх, хто до цього причетний, тому що такі речі мусять обговорюватися на засіданні Уряду і повинні прийматися спільно", - зазначила Тимошенко.

Крім того, Тимошенко доручила Мінтрансу створити робочу групу, до якої ввійдуть представники Мінфіну, Мінекономіки, МінАПК, аграрних асоціацій та портів, з метою вивчення обґрунтованості тарифів "Укрзалізниці" на обслуговування зернових вантажів.

Тимошенко також наголосила, що Мінтранс повинен винести на розгляд уряду інформацію про підсумки цих перевірок до кінця цього тижня.

Вона доручила Антимонопольному комітету провести розслідування щодо підвищення цін на запчастини до сільгосптехніки вітчизняного виробництва.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!