"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Газпром" продовжує лякати Європу "Нафтогазом"

Вівторок, 9 червня 2009, 18:14

Російський газовий монополіст "Газпром" попередив Єврокомісію про ризики, пов`язані з можливим невиконанням Україною контрактних зобов`язань щодо придбання російського газу, але пообіцяв зробити все можливе, щоб не допустити нової енергетичної кризи.

Про це повідомляє агентство "УНІАН" з посиланням на неназваного представника управління інформації російського газового холдингу.

За його словами, під час робочої зустрічі заступника голови правління холдингу Олександра Медведєва і представників Єврокомісії, яка відбулася у вівторок з ініціативи Єврокомісії в центральному офісі "Газпрому", делегація Єврокомісії була детально поінформована про ризики, пов`язані з можливим невиконанням Україною контрактних зобов`язань з придбання російського газу.

"Особливу увагу делегації було звернено на те, що надійність транзиту газу до Європи територією України у наступний зимовий період безпосередньо залежатиме від здатності НАК "Нафтогаз України" вчасно придбати і закачати до своїх ПСГ необхідну кількість газу. Тому було відзначено важке фінансове становище "Нафтогазу України", - сказав представник управління інформації.

Реклама:

Медведєв наголосив, що "Газпром" робитиме все можливе, щоб не допустити ще однієї енергетичної кризи, і повністю відкритий для спільного вирішення цього вкрай важливого питання.

Як повідомлялося, прем`єр-міністр Росії Володимир Путін на початку червня заявив, що проблеми з оплатою газу Україною можуть зумовити зупинку транзиту газу в Європу вже наприкінці червня.

4 червня голова Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу вирішив направити до Москви та Києва комісію "для встановлення фактів" в ситуації з постачанням газу.

На основі аналізу, який представлять експерти за підсумками поїздок до Росії та України, Баррозу підготує доповідь щодо ситуації з газовими постачаннями до саміту ЄС 17-18 червня в Брюсселі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!