Росія, Білорусь і Казахстан хочуть об'єднатися для вступу до СОТ

Вівторок, 9 червня 2009, 16:50

Росія, Білорусь і Казахстан почнуть переговорний процес з приєднання до СОТ як Єдиний митний союз.

Про це заявив прем'єр-міністр Росії Володимир Путін на брифінгу за підсумками засідання Вищого органу митного союзу у вівторок у Москві, повідомляє агентство "Интерфакс".

Крім того, за його словами, був схвалений проект Єдиного митного тарифу з вступом його в дію з 1 січня 2010 року.

Путін повідомив, що за підсумками зустрічі керівників урядів Росії, Білорусії і Казахстану було прийнято відповідну заяву від імені глав урядів трьох країн.

Реклама:

"Глави урядів наших країн вирішили: по-перше, схвалити проект Єдиного митного тарифу та подати його на затвердження Міждержавної ради ЄврАзЕС на рівні глав держав, маючи на увазі вступ Єдиного митного тарифу в дію з 1 січня 2010 року. По-друге, схвалити пропозиції щодо етапів та термінів формування єдиної митної території, виходячи з початку функціонування митного союзу з 1 січня 2010 року та завершення всіх необхідних процедур до 1 липня 2011 року. По-третє, повідомити Всесвітню торговельну організацію про намір почати переговорний процес по приєднанню до СОТ Митного союзу Республіки Білорусь, Республіки Казахстан та Російської Федерації як єдиної митної території", - сказав Путін.

Він зазначив, що в рішенні про формування Єдиного митного тарифу, Митного союзу і про приєднання Митного союзу до СОТ "є пункт про те, що уряди сторін повідомляють Всесвітню торговельну організацію про припинення переговорів з приєднання до СОТ Республіки Білорусь, Республіки Казахстан та Російської федерації. Іншими словами, нашим спільним пріоритетом залишається вступ наших країн до СОТ, ми це підтверджуємо, але вже як єдиного митного простору, як митного союзу, а не окремо кожної країни".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: