У травні продукти харчування подорожчали на 0,3%

Вівторок, 9 червня 2009, 15:10 -

У травні 2009 року, порівняно з квітнем, ціни на продукти харчування та безалкогольні напої на споживчому ринку України зросли на 0,3%.

Про це ідеться у повідомленні прес-служби Державного комітета статистики України.

Згідно з повідомленням, найбільше - на 6,5-3,1% - подорожчали цукор, м'ясо птиці та овочі. На 1,2-0,2% зросли в ціні безалкогольні напої, олія, фрукти, хліб і хлібопродукти.

Разом з тим суттєво - на 12,6% - подешевшали яйця. Крім того, на 2,7-0,2% знизилися ціни на молоко та молочні продукти, тваринні жири, масло, рибу і продукти з риби, яловичину та свинину.

Реклама:

Відбулося здешевлення комп'ютерів, телефонного обладнання, аудіо- та відеотехніки, фотоапаратів, побутової техніки на 1,5%-0,6%.

Ціни (тарифи) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива зросли на 0,1%.

У сфері охорони здоров'я ціни зросли на 0,9%, що в основному пов'язане із подорожчанням санаторно-курортних та амбулаторних послуг відповідно на 2,3% та 1,3%.

Зростання цін на транспорт в цілому на 1,1%, в першу чергу, зумовлене подорожчанням палива та мастил на 2,5%. У той же час, на 2,3% знизилася вартість авіаційних перевезень.

У сфері зв'язку відбулося зростання тарифів на 1,8%, викликане підвищенням абонентної плати за користування телефоном на 7,9%.

Як повідомлялося, інфляція в Україні у травні 2009 року склала 0,5%, з початку року - 7,4%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: