Telenor може втратити акції

Вівторок, 9 червня 2009, 10:17

Судові пристави завершили підготовку до продажу 26,6% акцій "Вимпєлкома", що належать компанії Telenor

Залишилося оцінити пакет і виставити його на торги, пише видання "Дело".

Виконавче провадження про стягнення з Telenor 1,73 млрд. дол. на користь "Вимпєлкома" вийшло "на завершальну стадію", повідомила в понеділок Федеральна служба судових приставив (ФССП).

У березні пристави заарештували велику частину пакета Telenor у "Вимпєлкому" (26,6% голосуючих акцій), щоб стягнути з норвежців цю суму згідно з рішенням Дев'ятого арбітражного апеляційного суду Омська.

Реклама:

Суд виніс його за позовом компанії Farimex, яка володіє ADR на 0,002% акцій "Вимпєлкому" і вимагає, щоб Telenor відшкодувала стільниковому оператору збиток, нанесений в 2004-2005 роках, коли її представники в раді директорів "Вимпєлкому" блокували вихід компанії на Україну.

Згідно з повідомленням ФССП, службою "підготовлені всі документи для продажу" заарештованих паперів.

"Найближчим часом акції будуть передані для реалізації на торгах, що проводяться організатором торгівлі на ринку цінних паперів. Акції "Вимпєлкома" торгуються на біржі РТС. Поки вона не поінформована про запланований продажу акцій "Вимпєлкому", говорить представник РТС Варвара Іноземцева.

Для продажу 26,6% акцій ФССП залишилося зробити один крок, говорить партнер російського офісу "Нерр Штіфенхофер Лутц" Ілля Рачков.

Судовий пристав повинен підготувати постанову про оцінку пакета і розіслати його копії обом сторонам. З того моменту, як вони отримають копії, у них буде 10 календарних днів, щоб ознайомитися з постановою і при необхідності оскаржити ії.

Продати акції раніше цього терміну пристави не можуть, упевнений Рачков, адже, якщо продаж відбудеться, вимагати акції назад Telenor вже не зможе.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: