Кредит "Нафтогазу" для оплати за газ надасть "Ощадбанк". Оновлено

П'ятниця, 5 червня 2009, 14:09 -

Кредит на погашення боргу НАК "Нафтогаз" перед "Газпромом" надасть Ощадбанк за підтримки Нацбанку України.

Про це на брифінгу заявив уповноважений президента з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський.

За його словами, кредит буде реалізовано за рахуник резервних коштів Нацбанку, а фактично за рахунок збільшення статутного фонду Ощадбанку, який документально надасть 3,8 мільярдів гривень кредиту, тому що центробанк не може займатися комерційною діяльністю.

"На отриманні емісією в "Нафтогазі" гривні, буде куплено майже 500 мільйонів доларів....За травень місяць НАК зібрав 20-25% грошей, а решту необхідно отримувати через кредит", - сказав він.

Реклама:

Умови кредиту Соколовський не назвав, додавши що серед імовірних кредиторів розглядалися також деякі російські банки (ВТБ та "Сбєрбанк", - ЕП).

"НАК "Нафтогаз" опрацьовував питання залучення кредиту й з іноземних банків, і в тому числі - російських банків, але  кращим виявився той який зараз", - сказав чиновник.

Соколовський повідомив, що сьогодні на РНБО буде розглянуте питання повернення взятого кредиту і в тому числі "чіткого плану повернення цих коштів".

"Після того як завершиться проплата, ми будемо чекати на вибачення російської сторони щодо негативних заяв в сторону України, що були поширені в тому числі на Європу і світ", - додав Соколовський.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: