Аукціон з продажу електроенергії на експорт не відбудеться

П'ятниця, 5 червня 2009, 10:51

Запланований держпідприємством "Укрінтеренерго" на 8 червня аукціон з продажу 50,4 млн кВт-ч електроенергії, яку буде поставлено до Європи в період з 10 до 30 червня 2009 року, не відбудеться через відсутність заявок

Про це повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" поінформоване джерело в галузі.

За його словами, потенційних учасників аукціону "злякала висока стартова ціна (0,054 дол. За 1 кВт-ч) електроенергії, яка перевищує ціни, що склалися на європейських спотових ринках".

При цьому співрозмовник агентства нагадав, що "Укрінтеренерго", згідно з чинним законодавством, не могло знизити стартову ціну на електроенергію.

Як повідомлялося, "Укрінтеренерго" в кінці травня оголосило про проведення 8 червня 2009 року аукціону із продажу частини електроенергії, яка буде проведена в "острові Бурштинської ТЕС" та поставлено до Європи в період з 10 до 30 червня 2009 року включно.

Держпідприємство виставило на торги 50,4 млн кВт-ч електроенергії, що буде поставлятися на кордон України з Румунією, Угорщиною чи Словаччиною безперервним рівним графіком. Потужність поставок складе 100 МВт. Стартова ціна виставленої на аукціон електроенергії - 0,054 дол. за 1 кВт-ч, крок аукціону - 0,001 дол.

Фактично на торги виставлено обсяги електроенергії, від придбання яких у квітні відмовився енерготрейдер Emfers Kft. (Угорщина), який законтрактував в кінці 2008 року поставки електроенергії з "острова Бурштинської ТЕС" потужністю 100 МВт. Причина відмови - високі ціни на українську електроенергію.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: