Грошова маса в травні збільшилася на 0,7%

Четвер, 4 червня 2009, 21:04 -

Обсяг грошової маси в травні збільшився на 0,7% (з початку року зменшився на 9,2%) - до 468,2 млрд. грн., обсяг монетарної бази в травні збільшився на 0,8% (з початку року зменшився на 2,7%) - до 181,7 млрд. грн.

Про це повідомляється на веб-сайті НБУ.

"Національний банк України за станом на 1 червня поточного року забезпечив виконання кількісного критерію ефективності за монетарною базою програми stand by, яка підтримується МВФ, значення якого становило 193 млн. грн.", - наголошується в повідомленні.

Стабілізація ситуації на валютному ринку зумовила зменшення обсягу вилучення коштів з обігу через операції з продажу іноземної валюти Національним банком на міжбанківському ринку.

Реклама:

За повідомленням НБУ, це позитивно відобразилося на ліквідності банків - обсяг їх коррахунків упродовж травня переважно знаходився в межах 18-19 млрд. грн.

Лише протягом останніх двох днів місяця відбулося зменшення коррахунків банків у зв'язку з перетіканням коштів на єдиний казначейський рахунок, у результаті чого кошти уряду в національній валюті на рахунках у Національному банку в травні збільшилися на 47,8% - до майже 5 млрд. грн.

Відповідно, обсяг коррахунків банків у травні зменшився на 4,2% (з початку року - на 10,0%) - до 16,8 млрд. грн. Обсяг обов'язкових резервів, сформованих банками за травень, становив 11,9 млрд. грн., констатує Нацбанк.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: