"Масандру" підпорядкували Кабмінові

Четвер, 4 червня 2009, 13:09

Верховна рада ухвалила закон про структуру, повноваження та особливості правового і економічного режиму майнового комплексу національного виробничо-аграрного об'єднання (НВАО) "Масандра".

За закон у четвер проголосували 340 народних депутатів з 435, зареєстрованих у сесійній залі, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Відповідно до нього, об'єднання "Масандра" є державним, статутним об'єднанням підприємств у формі концерну, яка є правонаступником виробничо-аграрного об'єднання "Масандра", на баланс якого передається все майно, яке належало виробничо-аграрному об'єднанню "Масандра".

Національне виробничо-аграрне об'єднання "Масандра" належить до сфери управління Кабінету міністрів.

Реклама:

Окремі повноваження по управлінню об'єднанням "Масандра" і підприємствами, що входять до його складу, можуть бути делеговані в установленому законом порядку центральному органу виконавчої влади.

Законом встановлюється також, що управління національним виробничо-аграрним об'єднанням "Масандра" здійснюють правління об'єднання і генеральний директор об'єднання.

Склад правління і порядок управління об'єднанням визначається статутом об'єднання відповідно до закону.

Генеральний директор національного виробничо-аграрного об'єднання "Масандра" призначається на посаду і звільняється з посади Кабінетом міністрів.

Директори підприємств, які входять до складу виробничо-аграрного об'єднання "Массандра", призначаються на посаду і звільняються з посади генеральним директором об'єднання.

Згідно з документом, підприємства, які входять до виробничо-аграрного об'єднання "Массандра", не мають права без згоди об'єднання виходити з його складу, об'єднувати на добровільних засадах свою діяльність з іншими суб'єктами господарювання та приймати рішення про припинення своєї діяльності.

Крім того, закон встановлює, що в майновий комплекс об'єднання "Масандра" входять земля, що знаходиться в постійному користуванні об'єднання та підприємств, що входять до його складу, а також всі матеріальні та нематеріальні активи, що знаходяться на балансі підприємств, що входять в об'єднання і закріплених державою за ними на праві господарського відання.

Законом також визначається, що відчуження нерухомого майна і майнових цінностей, віднесених законодавством до основних фондів, що знаходяться в господарському віданні об'єднання "Масандра" та підприємств що входять до його складу здійснюється в установленому законом порядку за погодженням з Фондом державного майна та наглядовою радою об'єднання "Масандра".

Закон встановлює, що прибуток об'єднання "Масандра" та підприємств, які входять до його складу за винятком загальнообов'язковим податків, зборів і платежів, спрямовується на виконання статутних завдань об'єднання.

Крім того, закон визначає, що контроль за діяльністю об'єднання "Масандра" здійснює спостережна рада у відповідності до положень про наглядову раду.

Склад цієї ради та положення про нього затверджується органом, до сфери управління якого належить об'єднання "Масандра".

Крім того, законом встановлюється, що члени наглядової ради об'єднання "Масандра" працюють у цьому раді на громадських засадах.

Закон набирає чинності з дня його опублікування.

Як відомо, Національне виробничо-аграрне об'єднання "Масандра" створено на базі головного заводу марочних вин "Масандра".

До складу НВАО "Масандра" входять державні підприємства "Лівадія", "Гурзуф", "Таврида", "Алушта", "Малореченське", "Морське", "Веселовський", "Судак" і "Прівітне".

Підприємства, що входять до складу національного виробничо-аграрного об'єднання "Масандра", об'єднані в концерн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: