Парцхаладзе продає свої проекти

Четвер, 4 червня 2009, 11:18

Девелоперська компанія "XXI Століття" (Київ) продала належні їй раніше частки в чотирьох проектах - житловому комплексі "Емеральд" в Севастополі, заміському житловому комплексі "Лісники" під Києвом, багатофункціональний комплекс (МФК) в Борисполі і ТРЦ "Квадрат" у Донецьку на загальну суму близько 9,12 млн. дол.

Як говориться в повідомленні компанії на Лондонській фондовій біржі в четвер, "XXI Століття" має намір використовувати отримані кошти для фінансування обов'язкових витрат за своїми проектами, зокрема, оплати орендних платежів та податків за землю, а також для підтримки операційної ліквідності, передає агентство "Інтерфакс -Україна ".

"Кошти від вищевказаних угод було отримано. Компанія продовжує вести переговори про продаж інших непрофільних активів для підтримання своєї оперативної діяльності", - відзначається в повідомленні.

Згідно з повідомленням, зокрема, девелопер продав належну йому частку в розмірі 51% в проекті "Емеральд" в Севастополі місцевому девелоперу, назва якого не розголошується, за 0,5 млн. дол. та 4 млн. грн. (близько 0,52 млн. дол. за поточним курсом).

"XXI Століття" почав будівництво цього об'єкту на початку 2008 року, однак припинив роботи в четвертому кварталі 2008 року через фінансових труднощі і у зв'язку із ситуацією невизначеності на українському ринку нерухомості.

Крім того, "XXI Століття" продав за 5,1 млн. дол. 17,4 га землі в заміському житловому проекті "Лісники" у Київській області. Раніше компанія продала 38,2 га в цьому ж проекті іншому покупцю за 5,9 млн. дол. і в листопаді 2008 року направила ці кошти на оплату відсотків за випущеними єврооблігацій на 175 млн. дол.

У біржовому повідомленні також зазначається, що "XXI Століття" продав за 0,7 млн. дол. належні йому 80% у проекті МФК в Борисполі.

Проект "Лісники" та МФК в Борисполі знаходяться на стадії проектування і були продані місцевим девелоперам, назви яких не озвучуються.

У повідомленні також зазначається, що девелопер продав 100% проекту ТРЦ "Квадрат" на проспекті Миру в Донецьку місцевому девелоперу за 2,3 млн. дол. Даний проект знаходився на попередній стадії розробки.

Компанія також повідомляє, що залишається ризик невиконання нею зобов'язань до тих пір, поки не буде прийняте рішення про їх реструктуризації.

За даними компанії, на сьогоднішній день власники єврооблігацій на суму 150,31 млн. дол. з 175 млн. дол. пред'явили право дострокового погашення наявних у них паперів, тоді як на 28 квітня таке бажання виявили власники паперів на 134,91 млн. дол.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: