У Росії скаржаться, що Київ тягне зі співпрацею щодо Ан-148

Вівторок, 30 червня 2009, 16:54

Коригування виробничих планів щодо випуску літаків Ан-148-100 на потужностях Воронезького акціонерного літакобудівного товариства (ВАСО) пов'язане із затримками коопераційних поставок агрегатів з заводу "Авіант" (Київ).

Про це заявив заступник генерального директора, технічний директор лізингової компанії "Ільюшин фінанс-Ко" (ІФК) Юрій Островський, повідомляє агентство "Интерфакс".

"У цьому році ВАСО точно здасть два перші літаки. Швидше за все, здасть і третю машину, але поставка четвертого літака виробничого плану 2009 року практично повністю залежить від своєчасності поставок з України", - сказав Островський.

За його словами, деякі затримки коопераційних поставок агрегатів Ан-148-100 з України на ВАСО призводять до нестабільності роботи та затримки у виконанні первісних виробничих планів випуску літаків.

Реклама:

Островський уточнив, що "у поточному році ВАСО планував виготовити і поставити перші чотири літака Ан-148-100".

"На ВАСО зараз зібраний перший Ан-148-100, другий літак перебуває в завершальній стадії виробництва", - сказав співрозмовник агентства.

"Для третьої машини ВАСО має отримати комплект агрегатів по кооперації в самому початку липня, хоча спочатку мова йшла про постачання в травні, і завершити складання третього літака", - повідомив він.

Перший літак Ан-148-100 Воронізької збірки знаходиться на пофарбуванні.

"В останніх числах червня він буде пофарбований і почнуться аеродромні відпрацювання та випробування перед здачею літака замовнику", - додав Островський.

Як повідомлялося, у березні російська сторона заявляла про намір відмовитися від програми випуску літаків Ан-148 на майданчику ВАСО.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: