Нацбанк підштовхує банки до скорочення купівлі валюти

Середа, 3 червня 2009, 20:57

Національний банк України (НБУ) поставив норматив адекватності регулятивного капіталу (платоспроможності) Н2 у зворотну залежність від сукупної суми відкритої валютної позиції банку по всіх іноземних валютах і банківських металах.

Про це ідеться у новій "Методиці розрахунку економічних нормативів регулювання діяльності банків в Україні", затвердженій постановою НБУ №315 від 2 червня, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Відповідно до нової Методики, при розрахунку нормативу Н2 знаменник доповнений другою складовою - загальною сумою відкритої валютної позиції.

Раніше Н2 розраховувався як відношення регулятивного капіталу банку до зважених на відповідний коефіцієнт ризику активів, зменшених на суму створених відповідних резервів за активними операціями, на суму забезпечення кредиту безумовним зобов'язанням або грошовим покриттям у вигляді застави майнових прав і на суму дооцінки.

Реклама:

Як повідомлялося, в умовах розростання фінансової кризи і посилення тиску на національну валюту Нацбанк вжив ряд зусиль, щоб знизити інтерес українських банків до купівлі валюти.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!