Росія хоче змінити "правила гри" в міжнародній фінансовій системі

Середа, 3 червня 2009, 13:50

Міжнародна фінансова система потребує більш ефективної системи управління.

Про це заявив президент Росії Дмитро Медведєв в інтерв'ю американському телеканалу "Сі-Ен-Бі-Сі".

"Майбутнє міжнародної фінансовій системі ми бачимо в створенні сучасних правил гри", - заявив він.

"Питання не в тому, щоб створити значну кількість конвенцій, присвячених регулювання тих чи інших фінансово-економічних процесів, а в тому, щоб ці міжнародні конвенції були більш ефективними і зрозумілими. Іншими словами, нам потрібно не більше регулювання, а більш ефективне регулювання", - сказав президент.

У зв'язку з цим він зазначив, що Росія ратує не за те, щоб закреслити Бреттон-Вудську фінансову економічну систему, а "модифікувати її таким чином, щоб вона відповідала потребам XXI століття, наявності більшої кількості успішних економік, більшої кількості регіональних резервних валют" , повідомляє агентство "Интерфакс".

При цьому, підкреслив Медведєв, російська сторона хотіла б, "щоб в кінцевому рахунку рішення про долю фінансової системи приймалося не в одному місці, а на майданчиках, де зустрічаються основні економічні гравці".

За його словами, Бреттон-Вудська система була орієнтована насамперед на США і Великобританії, і меншою мірою - на європейські держави.

"Зараз, - вважає Медведєв, - потрібно створити більш сучасну, більш універсальну рамку, яка буде поєднувати американські уявлення про справедливі механізми економіки та фінансової системи, і російські, і індійські, і англійські, і подання інших партнерів з Європи".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: