Брюсель таки злякався газових погроз Росії

Понеділок, 29 червня 2009, 12:23
У Брюсселі проходить "технічна дискусія" Європейської комісії з міжнародними фінансовими інституціями, ВАТ "Газпром" і НАК "Нафтогаз України" щодо питання поставок російського газу через Україну до ЄС.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

У першій половині дня обговорення "газового питання" пройде винятково за участю європейської сторони - у першому засіданні заявлені представники Європейської комісії й міжнародних фінансових інституцій.

У цій частині дискусії до розгляду також включене питання гарантій поставок газу - фінансування, потреби для проведення технічної верифікації й заходи, необхідні для реформування сектора.

Після цього, за участю представників європейської газової промисловості, почнеться друге засідання.

Реклама:

У другій половині дня пройдуть: дискусія між європейською й українською стороною, а потім зустріч в аналогічному форматі, тільки із представниками російської сторони.

Відразу ж після цього обговорення пройде за участю всіх залучених сторін. Завершить обговорення питання ще один брифінг із представниками європейської газової індустрії.

Напередодні засідання джерело в Єврокомісії повідомило, що по завершенню заходу не передбачається ухвалення остаточного рішення, тому що в ЕК вважають за необхідне направити в Україну технічну й фінансову місії для перевірки газових сховищ й оцінки необхідних фінансових обсягів.

"Зустріч не призведе до чарівного рішення до вечора понеділка. Це перша серед ряду зустрічей. Ми також повинні направити в Україну місію експертів - технічних і фінансових. Тому зараз я не можу пророчити, коли саме ми зможемо одержати рішення, якщо воно необхідне. Без перевірки обсягів не буде ніякого рішення. Була досягнута домовленість, що така перевірка буде проведена на вищому рівні в Україні. Тобто, із цим не буде ніяких проблем", - сказало джерело в Єврокомісії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: