"Київводоканал" погасив частину боргу перед "Київенерго"

П'ятниця, 26 червня 2009, 15:47

Компанія "Київводоканал" 25 червня погасила 235 млн. гривень заборгованості перед енергопостачальною компанією "Київенерго" за спожиту в минулі періоди електроенергію.

Про це пише повідомляє агентство "Українські новини" з посиланням на повідомлення прес-служби "Київенерго".

"Київводоканал", таким чином, погасив дві третини своєї заборгованості, і сподіваємося, що його керівництво буде послідовним і незабаром виплатить компанії залишок боргу за попередні періоди ", - цитує прес-служба фінансового директора "Київенерго" Михайла Уткіна.

Компанія уточнює, що 25 червня ці 235 млн. гривень "Київенерго" у свою чергу направила на погашення заборгованості перед державним підприємством "Енергоринок".

Реклама:

"Таким чином," Київенерго "погасила весь накопичений борг компанії перед цим державним підприємством за 2005, 2006, 2008 і 2009 роки", - йдеться в повідомленні.

За даними "Київенерго", борг "Київводоканалу" ще становить 266 млн. гривень.

Крім того, великими боржниками за спожиту електроенергію залишаються житлово-експлуатаційні організації (борг 84 млн. гривень), населення (46,4 млн. гривень), комунальні підприємства "Київський метрополітен" (13,8 млн. гривень) та "Київміськсвітло" (10,3 млн. гривень).

Як повідомлялося, 17 червня ДК "Газ України" доручила Держінспекції з енергозбереження та обл- і міськгазам відключити від газопостачання підприємства теплокомуненерго, яким через значну заборгованість не виділені планові ресурси природного газу, в тому числі - АЕК "Київенерго".

19 червня "Київенерго" попросило перший віце-прем'єр-міністра Олександра Турчинова сприяти відновленню газопостачання енергогенеруючих об'єктів компанії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
504 error