ОЕСР прогнозує вихід з кризи

П'ятниця, 26 червня 2009, 09:09

Організація економічної співпраці та розвитку переглянула перспективи світової економіки у бік поліпшення ситуації.

Щойно оголошені прогнози дещо покращили настрій світових бірж, індекси яких одразу потягнулися вгору, повідомляє "Радіо "Свобода".

Експерти організації заявили, що економіка звужуватиметься не так сильно, як передбачалося. Проте, більшість із 30 індустріалізованих країн, що входять до її складу, значно довше відновлюватимуться у післякризовий період.

Міністр економіки Франції Крістін Лаґард виділяє три фази фінансово-економічної кризи. Наразі ми перебуваємо в останній з них, каже вона.

Реклама:

"На мою думку, ми маємо кризу з кількох епізодів. Ми пережили фінансовий епізод, як відомо, американського походження. Саме він пришвидшив всі наступні події. Далі, протягом останніх місяців ми були свідками звуження всієї світової економіки. І наразі, ми вступили до фази, що стосується соціальних аспектів, зокрема, безробіття", - зазначила вона.

За прогнозами, у наступному році настане поступове відновлення економік, пожвавлення торговельних обмінів між державами та збільшення кредитоспроможності.

Проте, європейські країни переживатимуть інфляцію та потерпатимуть від все більшого соціального тиску, вважають експерти.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!