"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Тимошенко викликає сумніви приватизація ЛАЗу

Четвер, 25 червня 2009, 19:33

Прем`єр-міністр Юлія Тимошенко найближчим часом має намір розібратися з тим, наскільки чесно було приватизовано Львівський автобусний завод (ЛАЗ).

Про це вона заявила в четвер на прес-конференції у Львові. передає агентство "УНІАН".

За словами Тимошенко, для цього вона має намір запросити до себе на нараду керівництво підприємства, а також керівництво Фонду державного майна України.

"Я найближчим часом планую запросити власників і проаналізувати разом із Фондом держмайна, наскільки чесно було приватизовано цей завод, наскільки виконуються умови приватизації й що необхідно зробити, щоб відновити нормальну роботу заводу", - сказала Тимошенко.

Реклама:

Вона підкреслила, що в неї є інформація про те, що власник підприємства звільняє співробітників і не виплачує заробітну плату.

Крім того, прем'єр заявила, що підприємство поставило технічно неякісні автобуси для "Артеку".

"Для дітей за бюджетні гроші (10 млрд. грн.) було поставлено б/в автобуси, які навіть не доїхали до "Артеку", - по дорозі почали розвалюватися", - сказала Тимошенко.

"Мені здається, що таке ставлення власника до свого заводу, до людей, до підприємства, яке має легендарну славу, неприпустиме", - підкреслила голова уряду.

Як повідомлялося, 5 травня у Львові декілька сотень працівників ЛАЗу пікетували Львівську облдержадміністрацію, вимагаючи виплатити зарплату й організувати зустріч із Тимошенко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: