Діденко подався до Москви просити про перегляд контрактів

Четвер, 25 червня 2009, 13:07

Можливість внесення змін і доповнень до угоди про постачання і транзит природного газу знову стане одним із питань, який має намір обговорити Національна акціонерна компанія (НАК) "Нафтогаз України" на переговорах з ВАТ "Газпром" у Москві в четвер

Про це повідомляє агентство"Інтерфакс-Україна" з посиланням на джерело в уряді.

За словами співрозмовника агентства, делегацію "Нафтогазу України" очолює перший заступник голови правління Ігор Діденко.

Інших подробиць агентство не наводить.

Реклама:

Як відомо, підписані в січні 2009 року на період до 2019 року газові контракти надають кожній зі сторін право ініціювати перегляд окремих їх положень, зокрема, цін та обсягів поставок або транзиту.

При цьому обгрунтована вимога має бути подана у письмовій формі, після чого сторони зобов'язуються в 20-денний термін вступити в переговори, на які відводиться ще до трьох місяців.

У разі зміни обсягів поставок газу, така пропозиція має бути подана до 1 липня року, що передує року поставок.

При цьому за умовами контракту на поставку, що має умова "бери або плати", "Нафтогаз" повинен придбати мінімум 80% законтрактованого на рік природного газу.

Як повідомлялося, у середу заступник голови правління компанії Олександр Медведєв заявив, що "Газпром" не бачить підстав для перегляду цінових умов контрактів на закупівлю і транзит газу, укладених на 2009-2019 роки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!