Держказначейство не святкуватиме день незалежності

Четвер, 25 червня 2009, 10:43

Керівник Держказначейства Тетяна Слюз відмовилася від ідеї реорганізації відомства з метою повернути йому статус центрального органу виконавчої влади.

Про це заявив виконуючий обов'язки міністра фінансів Ігор Уманський, пише газета "Дело".

"Питання про реорганізацію Держказначейства більше не стоїть на порядку денному", - сказав він.

Видання нагадує, що Уманський виступав категорично проти подібної ініціативи і на засіданні Кабміну 17 червня просив голову уряду Юлію Тимошенко відкласти розгляд питання про реорганізацію Держказначейства, оскільки воно не пройшло процедуру узгодження з Мінфіном.

Реклама:

За словами міністра Кабінету міністрів Петра Крупка, в.о. міністра фінансів та голові Держказначейства потрібен був час час, щоб "поспілкуватися і усунути всі суперечності".

Керівникові Мінфіну вдалося знайти вагомі аргументи, щоб переконати Тетяну Слюз відмовитися від своїх намірів.

Як відомо, голова Держказначейства Тетяна Слюз намагалася повернути ведомству статус центрального органу виконавчої влади, щоб стати більш незалежним у своїх діях.

Нині Держказначейство має статус урядового органу і, згідно з постановою Кабміну, повністю підпорядковується Міністерству фінансів.

Найбільше глава Держказначейства скаржиться на неможливість призначати чи звільняти підлеглих, які займають керівні пости, без узгодження з Мінфіном.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!