Суд підтвердив незаконність додаткової емісії "Дніпроенерго"

Вівторок, 23 червня 2009, 16:17

Господарська палата Верховного Суду України в понеділок задовольнила касаційну скаргу ТОВ "Інвестиційна компанія "Бізнес-Інвест" на постанову Вищого господарського суду України, якою визнавалося законним збільшення статутного фонду енергогенеруючої компанії ВАТ "Дніпроенерго" (Запоріжжя).

Про це агентству "УНІАН" повідомив представник ТОВ "ІК "Бізнес-Інвест", який є міноритарним акціонером ВАТ "Дніпроенерго", Олександр Винниченко.

За його словами, ВСУ, зокрема, відмінив постанову ВГСУ від 27 червня 2008 року, якою відмінялося рішення Запорізького апеляційного господарського суду від 21 грудня 2007 року.

Постановою ВГСУ задовольнялася апеляційна скарга ВАТ "Комсомолець Донбасу" і ВАТ "Павлоградвугілля" (афільовані з ДПЕК) і фактично визнавалася законність додаткової емісії статутного фонду державної енергогенеруючої компанії.

Реклама:

"Сьогоднішнім рішенням Верховний Суд фактично поставив крапку в судових розглядах і підтвердив незаконність додаткової емісії "Дніпроэнерго"", - сказав Винниченко, відзначивши при цьому, що рішення ВСУ набирає чинності з моменту оголошення і оскарженню не підлягає.

Коментуючи правові наслідки ухвалення даного рішення, Винниченко відзначив.

"Ми вважаємо, що в даній ситуації акціонери товариства і, перш за все держава, повинні зробити все можливе для виконання рішення Верховного суду. Зокрема, потрібно, щоб результати додаткової емісії було анулювано, відповідні дії повинна провести Держкомісія з цінних паперів і фондового ринку, і тоді розподіл статутного фонду повернеться в первинний стан, і держава поверне контроль над підприємством".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: