Рахункові палати Європи діляться досвідом в Києві

Вівторок, 23 червня 2009, 12:54

Керівники рахункових палат та інших державних аудиторів 49 країн Європи, членів організації EUROSAI, зібралися в приміщенні Верховної Ради України, і підводять підсумки своєї роботи за останні роки.

Як повідомив під час засідання голова Рахункової палати України Валентин Симоненко, проведення цього заходу в Києві стало можливим після того, як його відомство 2008 року було обрано до Ради керуючих EUROSAI, куди входить лише 8 постійних членів.

Окрім того Рахункова палата, за словами її керівника, постійно проводить міжнародні паралельні аудити, серед яких левова частка припадає на сферу охорони навколишнього природного середовища (протипаводкової готовності, протиповіневих заходів на прикордонних водах, Базельської конвенції про переміщення небезпечних відходів) спільно з угорською, польською, словацькою, російською та Білоруською стороною.

Крім цього, були проведені паралельні аудити і в інших сферах, як зокрема ефективність функціонування дорожніх прикордонних переходів на українсько-польському кордоні та своєчасних розрахунків за постачання та транспортування природного газу територією України європейським споживачам спільно з Рахунковою палатою Російської Федерації.

Реклама:

Зараз спільно з державним аудитором Республіки Польща проводиться міжнародний паралельний аудит ефективності використання бюджетних коштів на підготовку України та Польщі до проведення фінального турніру чемпіонату Європи з футболу "ЄВРО - 2012".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!