Відсторонений глава продовжує керувати "Укртранснафтою"

Вівторок, 23 червня 2009, 12:05

Управління ВАТ "Укртранснафта" ведеться в нормальному режимі, всі функції голови правління компанії виконує Ігор Кирюшин.

Про це повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" з посиланням на прес-секретаря "Укртранснафти" Олександра Дікусарова.

"Транспортуванню нафти на сьогодні нічого не загрожує, управління в компанії ведеться з офісу на вулиці Кутузова, де розташований диспетчерський пункт компанії. Всі функції голови правління ВАТ "Укртранснафта" виконує Ігор Кирюшин", - сказав він.

За його словами, в даний момент ведуться переговори щодо залагодження конфлікту.

Реклама:

У НАК "Нафтогаз України" не коментують ситуацію з ВАТ "Укртранснафта".

Як повідомлялося, призначений в січні 2009 року заступником голови правління "Укртранснафти" Олександр Лазорко та його представники вранці у понеділок взяли під контроль центральний офіс компанії.

Пізніше стало відомо, що наглядова рада ВАТ "Укртранснафта" на чолі з головою правління НАК "Нафтогаз України" Олегом Дубиною ще 10 червня з 17 червня відсторонила від виконання обов'язків голови правління Кирюшина і призначила Лазорко т.в.о. голови правління на час службової перевірки.

Крім того, НАК "Нафтогаз України" створила комісію з розслідування фактів невиконання тимчасово відстороненим головою правління ВАТ "Укртранснафта" Ігорем Кирюшиним статуту компанії.

ВАТ "Укртранснафта" (входить до структури НАК "Нафтогаз України") є оператором нафтотранспортної системи України, яка включає 18 нафтопроводів загальною довжиною 4569 км, 51 нафтоперекачувальну станцію (НПС), 11 резервуарних парків загальною місткістю 1010 тис. кубометрів. Роботу НПС забезпечують 176 насосних агрегатів загальною потужністю електродвигунів 356,9 тис. кВт.

На думку експертів, у отриманні контролю над "Укртранснафтою" зацікавлена група "Приват" Ігоря Коломойського, яка отримає 75% видобутку газу і нафти, монопольний контроль над транспортуванням нафти, понад 25% усіх АЗС, понад 55% потужностей з випуску нафтопродуктів та чотири з п'яти основних морських нафтоналивних терміналів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!