Промінвестбанк відмовляється від "Національного кредиту"

Понеділок, 22 червня 2009, 17:53

Промінвестбанк (ПІБ) має намір вийти з числа акціонерів банку "Національний кредит".

Про це заявив перший заступник голови правління ПІБу В'ячеслав Юткін у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

"Ми не бачимо себе в числі акціонерів "Національного кредиту". Це не має економічного сенсу. Порівняно невеликий банк, але з досить великими проблемами", - сказав він.

"Мережа банку - трохи більше 20 відділень - у тих містах, де ми присутні, нічого нам не дає. А інвестиції потрібні чималі - близько 300 млн. гривень, і це тільки, щоб відновити платоспроможність банку. А скільки ще знадобиться на його розвиток? Рішення прийнято: ми продамо свою часку майбутньому інвесторові", - зазначив банкір.

Реклама:

Як повідомлялося, у січні 2009 року російський Внєшекономбанк став власником 75% ПІБу, який до початку квітня поточного року володів 34,7481% банку "Національний кредит".

Акціонери банку "Національний кредит" на загальних зборах 18 листопада 2008 року прийняли рішення звернутися з клопотанням до ПІБу про приєднання до нього банку "Національний кредит".

НБУ з 19 грудня 2008 року ввів тимчасову адміністрацію в банку "Національний кредит" терміном на один рік.

У травні 2009 року голова Внєшекономбанку Володимир Дмитрієв повідомив, що проводиться due diligence банку "Національний кредит", результати якого дозволять визначитися в питанні доцільності його приєднання до ПІБу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: