"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Нафтогаз" підтримує захоплення "Укртранснафти" Лазорком

Понеділок, 22 червня 2009, 12:24

Представники колишнього заступника голови правління ВАТ "Укртранснафта" Олександра Лазорка, що захопили офіс компанії, посилаються на рішення наглядової ради, підписане головою Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" Олегом Дубиною.

Представники Лазорка також заявляють, що він був звільнений з посади заступника голови правління ВАТ "Укртранснафта" заднім числом.

До "Економічної правди" надійшов факс протоколу засідання Наглядової ради ВАТ "Укртранснафта" від 10 червня.

Згідно з ним, усі присутні члени наглядової ради на чолі з головою Олегом Дубиною одноголосно проголосували за усунення від виконання обов'язків Голови правління Ігоря Кирюшина.

Реклама:

"Для здійснення аналізу дій Голови правління ВАТ "Укртранснафта" Кирюшина І.В. щодо дотримання виконавської дисципліни провести службове розслідування. На період проведення службового розслідування усунути Кирюшина І.В. від виконання обов'язків голови правління ВАТ "Укртранснафта" На період проведення службового розслідування щодо Кирюшина І.В. призначити 17.06.09 тимчасово виконуючим обов'язки Голови правління ВАТ "Укртранснафта" Лазорка Олександра Івановича - заступника Голови правління "Укртранснафта", - говориться у документі.

"Лазорко мав бути ознайомлений з наказом про своє звільнення, але цього не відбулося. Більш того, він ходив на роботу. А Кирюшин останніми днями знаходився на лікарняному, але теж ходив на роботу і проводив навіть спільні наради, на яких був і Лазорко", - кажуть представники Лазорко.

У той же час Ігор Кірюшин заявив, що суд скасував рішення наглядової ради про його звільнення і призначення Олександра Лазорко.

"Мені пред'явили рішення наглядової ради, яка підписана заднім числом, але є рішення суду, яке скасовує це рішення Наглядової ради", - цитує його слова агентство "Інтерфакс-Україна".

За його словами, всі дії із захоплення адміністративних будівель "Укртранснафти" є незаконними.

Кирюшин також додав, що має намір і в подальшому за допомогою судових інстанцій домагатися визнання рішень наглядової ради компанії незаконними.

Як повідомлялося, Олександр Лазорко, звільнений 3 червня 2009 року з посади заступника голови правління ВАТ "Укртранснафта", і його представники у понеділок вранці захопили офіс компанії на вул. Артема.

За словами прес-секретаря "Укртранснафти" Олександра Дікусарова, рішення наглядової ради про призначення Лазорко в.о. голови компанії у зв'язку з відстороненням Кірюшина, на яке він посилається, було підписано з порушеннями і заднім числом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!