Україна нарощує видобуток газу

Вівторок, 2 червня 2009, 20:47

За 5 місяців 2009 року Дочірня компанія (ДК) "Укргазвидобування" збільшила обсяги видобутку природного газу на 288 млн. кубометрів у порівнянні з відповідним періодом минулого року.

Про це повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" з посиланням на оперативні дані ДК.

Згідно з повідомленням, загальний обсяг видобутку природного газу на підприємствах "Укргазвидобування" склав 6,536 млрд. кубометрів, що майже на 324 млн. кубометрів більше запланованого.

Крім того, на 63 тис. тонн порівняно з відповідними показниками 2008 року збільшився видобуток газового конденсату і нафти (до 312 тис. тонн).

Реклама:

Протягом січня-травня 2009 року бурові підприємства ДК "Укргазвидобування" виконували пошуково-розвідувальні роботи на 18 майданчиках та 38 родовищах країни і параметричне буріння на 3 площах сходу і заходу України.

Крім того, згідно з розпорядженням Кабінету міністрів про додаткові заходи щодо забезпечення сільгосптоваровиробників нафтопродуктами в період збирання ранніх зернових і зернобобових культур в 2009 році, протягом лютого-травня ДК "Укргазвидобування" забезпечила постачання дизпалива і бензину для сільського господарства за пільговими цінами (дизельне паливо - 4200 гривень за тонну, бензин А-76 - 4000 гривень за тонну).

На дату закінчення терміну дії розпорядження Кабміну (31.05.2009 року) сільгоспвиробникам було реалізовано 43 тис. тонн нафтопродуктів за пільговими цінами.

Дочірня компанія "Укргазвидобування" - основна компанія з видобутку природного газу і газового конденсату.

У складі компанії - 4 газодобувні підприємства, підприємство з буріння свердловин, управління з переробки газу та газового конденсату (2 газопереробні заводи).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: