У Тимошенко не готові брати відповідальність за приватні шахти

Вівторок, 2 червня 2009, 16:08

Держава своєчасно виплачує зарплату на державних вугледобувних підприємствах і готова працевлаштувати на державних вугледобувних підприємствах гірників із приватних шахт.

Про це заявив заступник міністра вугільної промисловості Анатолій Корзун, повідомляє прес-служба уряду.

За його словами, Мінвуглепром готовий до співпраці з власниками приватних шахт, "але займатися збутом продукції приватних підприємств - це зовсім не наша функція. Наша задача - забезпечити збут продукції державних підприємств і забезпечити виплату заробітної плати і сплату всіх обов'язкових платежів і податків".

Корзун також повідомив, що минулого місяця підприємствам вугільної галузі було перераховано понад 922 млн. гривень.

Реклама:

За його словами, зарплата на державних підприємствах вугільної промисловості виплачена стовідсотково і боргів немає: "всі керівники державних підприємств прозвітували перед міністерством про те, що заборгованості із заробітної плати у них не існує".

"Це стало можливим завдяки допомозі уряду та плідній співпраці зі споживачами", - підкреслив заступник міністра.

Корзун також заявив, що держава в першу чергу має підтримувати державні вугільні підприємства.

За його словами, працівники приватних шахт свої вимоги щодо збуту продукції мають висувати власникам приватних вугільних підприємств, які повинні займатися пошуком ринків збуту своєї продукції, а не перекладати проблеми "на плечі держави".

Заступник міністра вугільної промисловості заявив, що "ми готові приймати людей на державні вугледобувні підприємства, якщо їм ніде працювати, забезпечити їх роботою, а також готові приймати приватні шахти в державне управління".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: