"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Облгази не витримали перевірки

П'ятниця, 19 червня 2009, 10:59

У 9 з 25 газопостачальних компаній (міськ-і облгазів), на яких Нацкомісія регулювання електроенергетики (НКРЕ) провела позапланову перевірку, виявлені порушення ліцензійних умов.

Про це пише газета "Дело".

Зокрема, видання називає "Кримгаз", "Дніпрогаз", "Житомиргаз", "Закарпатгаз", "Запоріжгаз", "Івано-Франківськгаз", "Миколаївгаз" і "Херсонгаз".

За словами начальника відділу ліцензійного контролю нафтогазового комплексу НКРЕ Василя Науменко, порушення облгазів полягають в основному у недотриманні 15-денного терміну видачі технічних умов для підключення до газорозподільних мереж.

Реклама:

Крім того, газовим компаніям ставиться надання неправдивої інформації НКРЕ.

"Порушення термінів надання послуг можна пояснити людським фактором. Крім цього, були тертя між нашою компанією і проектантами, а не самими споживачами", - стверджує перший заступник голови" Миколаївгаз "Василь Наумець.

Втім, за підсумками засідання НКРЕ, яке відбулося у четвер, порушники покарані не були.

Нині діє постанова уряду, яка передбачає можливість застосування фінансових та адміністративних санкцій до суб'єкта господарювання тільки в тому випадку, якщо він не усунув виявлені порушення протягом 30 днів після отримання відповідного припису.

"Якщо за цей час ситуація не буде виправлена, знову буде позапланова перевірка, і тоді можуть бути санкції", - пояснив Науменко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: