"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Євросоюз очікує нового газового конфлікту між Україною та Росією в липні

Четвер, 18 червня 2009, 20:44

Європейський союз очікує нового газового конфлікту між Україною та Росією в липні.

Про це повідомляє агентство "УНІАН" з посиланням на німецьке агентство новин DPA.

За його інформацією, європейські лідери планують обговорити це питання на саміті, який почався в четвер у Брюсселі.

Як заявив DPA один із високопоставлених європейських чиновників, "у липні це стане справжньою проблемою - в України немає грошей для того, щоб заплатити за газ, який необхідно закачати в сховища. Цей саміт є останньою можливістю для Європейської комісії виробити план подальших дій".

Реклама:

За словами литовського прем`єр-міністра Андріуса Кубіліуса, "нам не дуже зрозумілі причини - чи то це дійсно тому, що в українського уряду немає грошей, чи то це якась нова стратегія російського прем`єр-міністра Володимира Путіна".

Також перед самітом кілька високопоставлених європейських чиновників заявили, що, за висновками експертів, Україна не зможе заплатити за газ, який буде поставлено до Європи в липні, й це матиме серйозні наслідки для європейських споживачів.

Як повідомлялося, 18 червня у Брюсселі відкрилося засідання Координаційної групи Євросоюзу з питань газу, до участі в якому було запрошено представників України та Росії для обговорення ситуації з поставками російського газу до ЄС через територію України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!