"Нафтогаз": заборгованість "Київенерго" перевищила 600 мільйонів

Четвер, 18 червня 2009, 14:01

Заборгованість АЕК "Київенерго" за природний газ, спожитий протягом 2008-2009 років для виробництва теплової та електричної енергії, становить майже 610 млн. грн.

Про це повідомляє прес-служба НАК "Нафтогаз України".

АЕК "Київенерго" нині є найбільшим боржником перед НАК за спожитий природний газ. Компанія занепокоєна тим фактом, що АЕК постійно зволікає з проведенням розрахунків за спожитий газ, наголошується в повідомленні.

"Зокрема, АЕК "Київенерго" споживала природний газ без розрахунків фактично з листопада 2008 року до березня 2009 року, а також після березня 2009 року (після оплати кредитними ресурсами 900 млн. грн.). Таким чином, АЕК «Київенерго» третій місяць поспіль нарощує заборгованість", - зазначає прес-служба.

Реклама:

В "Нафтогазі" вважають, що "Київенерго" порушує чинний порядок газопостачання та розрахунків за природний газ, в т.ч. й власні зобов'язання щодо проведення стовідсоткових розрахунків за спожитий газ.

Виходячи з вищевикладеного Державна інспекція з енергозбереження та газопостачальна організація були вимушені обмежити постачання газу на ТЕЦ-6 АЕК "Київенерго", якій через значну заборгованість не виділено планових ресурсів природного газу. На жаль, заручниками безгосподарності столичних керівників та тепловиробників в черговий раз стали кияни, повідомляють в НАКу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!