"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Fiat оголосив про створення нового Chrysler

Четвер, 18 червня 2009, 13:52

Chrysler Group LLC і Fiat Group оголосили, що створюють "новий" Chrysler.

За словами автовиробників, вони закінчили роботу над оформленням глобального стратегічного альянсу, про який було повідомлено раніше, і створюють новий, який має у своєму розпорядженні ресурси та технології, пише видання "Дело".

Виконавчим директором Chrysler призначено Серджіо Маркьонне.

Fiat надасть Chrysler технології світового рівня, платформи та двигуни для автомобілів малого та середнього класу, що дозволить новій компанії пропонувати більш широку лінійку продуктів, включаючи екологічно чисті автомобілі, які користуються все більш стійким попитом у покупців, відзначається в повідомленні.

Оновлена компанія Chrysler також скористається управлінським досвідом Fiat при плануванні бізнесу і отримає доступ до міжнародної дилерської мережі Fiat, особливо в Росії та країнах Латинської Америки.

"Це дуже важливий день не тільки для компанії Chrysler Group LLC та її співробітників, які мужньо пережили повну невизначеність за останній рік, але і для світової автомобільної промисловості в цілому", - заявив Маркьонне.

"Цей альянс, який створений при повній підтримці адміністрації президента США Барака Обами, є дуже важливим кроком у напрямку позиціювання Fiat і Chrysler Group LLC як лідерів серед світових автомобілебудівників. Я знаю, це був складний процес для всіх учасників, але ми готові довести американським споживачам, що Chrysler Group LLC знову може бути", - додав він.

Крім Маркьонне, нинішнього керівника Fiat, новою компанією будуть керувати дев'ять членів ради директорів. Серед них - три директори будуть призначені Fiat, чотири директора - американським урядом, один директор - урядом Канади і один директор - профспілкою United Auto Workers `Retiree Medical Benefits Trust.

Як очікується, рада директорів призначить головою правління Роберта Кіддера. Процес вибору інших членів правління триває, його результати будуть оголошені пізніше.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: