ЄС допоможе Нацбанку стати незалежнішим

Вівторок, 16 червня 2009, 17:10

Європейський Союз допоможе Україні в поліпшенні макроекономічного прогнозування та посилення незалежності Національного банку України.

Про це сказано в порядку денному асоціації (практичному інструменті співробітництва України і ЄС), схваленому у вівторо на засіданні Ради співробітництва Україна-ЄС у Люксембурзі, повідомляє УНІАН.

"Сторони співпрацюють для підтримки України у створенні повноцінно функціонуючої ринкової економіки та значного наближення її політики до політики Співтовариства, у відповідності з принципами макроекономічної стабільності, здорового бюджету", - зазначається в Порядку денному асоціації.

У цьому контексті, зокрема, передбачається надання підтримки Україні в поліпшенні підготовки макроекономічних прогнозів і посилення незалежності Нацбанку, включаючи внесення змін до закону про НБУ та надання експертної допомоги, у тому числі з боку експертів Європейського центрального банку.

Крім того, передбачається обмін досвідом між Україною та ЄС щодо здійснення пенсійної реформи, оцінювання економічних наслідків внесення змін в податкове законодавство, зменшення участі держави у регулюванні ціноутворення.

У вівторок на засіданні Ради співробітництва Україна і ЄС схвалили Порядок денний асоціації, який має стати новим практичним інструментом співпраці, замінивши План дій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!