"Нафтогаз" вчергове наїхав на неплатників

Вівторок, 16 червня 2009, 16:51
 

НАК "Нафтогаз України" звинувачує керівництво місцевих органів влади та підприємств комунальної теплоенергетики (ТКЕ) - боржників у зриві оплати спожитого з початку опалювального сезону 2008-2009 рр. природного газу.

Станом на 15.06.09, за даними оперативного моніторингу, заборгованість підприємств ТКЕ за природний газ, спожитий з 01.10.2008 р., становить 3,464 млрд. грн. (рівень оплати - 60%), йдеться в прес-релізі компанії.        

Найбільшу заборгованість за спожитий з 01.10.2008 р. природний газ накопичили теплопостачальні підприємства Донецької, Дніпропетровської, Харківської, Луганської, Запорізької, Одеської, Київської, Черкаської областей, а також АР Крим.

Значними є також борги перед НАК "Нафтогаз України" теплопостачальних підприємств Чернігівської, Полтавської, Львівської, Житомирської, Вінницької, Рівненської, Хмельницької, Сумської, Херсонської, Івано-Франківської, Волинської, Кіровоградської, Тернопільської,   Закарпатської обл., а також м. Севастополь.

Реклама:

Вже понад 601,5 млн. грн. перевищує заборгованість АЕК "Київенерго" перед Компанією за спожитий у 2008-2009 рр. природний газ.

"На жаль, численні попередження й звернення Компанії до керівництва місцевих органів влади і підприємств ТКЕ активізувати проведення розрахунків  були проігноровані", - йдеться в повідомленні. 

"Накопичення підприємствами ТКЕ заборгованості за газ значно ускладнює розрахунки  НАК "Нафтогаз України" з ВАТ "Газпром" та підготовку до нового опалювального сезону 2009-2010 рр.

З метою підвищення рівня платежів ДК "Газ України" була вимушена надати доручення Державній інспекції з енергозбереження та регіональним підприємствам з газопостачання та газифікації (облміськгазам) відключити від газопостачання підприємства ТКЕ, яким через значну заборгованість не виділено планові ресурси природного газу", - наголошує НАК.

У підсумку, у багатьох містах заручниками безгосподарності місцевих керівників та тепловиробників стають їх мешканці, зазначають в "Нафтогазі".

НАК "Нафтогаз України" ще раз наголошує, що обмеження населення від гарячого водопостачання в ряді населених пунктів відбувається з вини місцевих органів влади та керівників ТКЕ. Таким чином вони покривають власну нездатність здійснювати ефективне управління підприємствами ТКЕ. Населення міст, які опинилися без гарячої води, може "подякувати" за це своїм керівникам місцевих органів влади і підприємств ТКЕ, йдеться в повідомленні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!