ДІУ перенесла розміщення облігацій на 19 червня

Вівторок, 16 червня 2009, 15:27

Державна іпотечна установа (ДІУ) запланувала на 19 червня проведення аукціону з публічного розміщення п'яти випусків облігацій (серії "Z" - "W2") на загальну номінальну суму 1 млрд. грн. на Українській міжбанківській валютній біржі (УМВБ).

Про це повідомив голова правління ДІУ Андрій Камуз в ході інтернет-конференції в Києві у вівторок, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

"16 червня правлінням Державної іпотечної установи було прийнято рішення про продаж емісії за гарантіями держбюджету, яка буде здійснене 19 червня. Було проведено роад-шоу з потенційними інвесторами, які хочуть здійснити вкладення в іпотечні облігації ДІУ з державною гарантією. Є принципова зацікавленість інструментом Державної іпотечної установи ", - відзначив він.

При цьому голова правління ДІУ не прокоментував очікувані результати його проведення.

Крім того, Камуз позитивно оцінив ініціативу Міністерства регіонального розвитку та будівництва задіяти комерційні банки в програмі добудови житла з високим ступенем готовності.

"Вважаємо позитивною ініціативу Мінрегіонбуду щодо залучення комерційних банків до програми добудови будинків з високим рівнем готовності, так як у більшості випадків управителем ФФБ (фонд фінансування будівництва) є саме комерційні банки", - сказав він.

Як повідомлялося, Мінрегіонбуд минулого тижня заявив про готовність Нацбанку викупити облігації ДІУ на 1 млрд. грн., що дозволить почати реалізацію програми із завершення будівництва житлових об'єктів з високим рівнем готовності.

Крім того, за інформацією Мінрегіонбуду, Ощадбанк готовий вкласти в реалізацію програми 50 млн. грн.

ДІУ 8 квітня 2009 року уклало договір про організацію та проведення торгів у процесі розміщення на УМВБ. Потім установа неодноразово переносила дату проведення аукціону.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: