Антимонопольники знають про непрозорі аукціони з продажу нафти і газоконденсату

Вівторок, 16 червня 2009, 13:10

Антимонопольний комітет України (АМКУ) вважає непрозорими аукціони з продажу нафти і газового конденсату.

Про це на прес-конференції у вівторок заявила заступник голови відомства Світлана Мороз, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Ми розуміємо, що ці аукціони не завжди проводяться прозоро", - сказала вона.

У той же час, відзначила Мороз, коли це питання порушувалося на засіданні експертно-аналітичної групи з питань функціонування ринку нафти і нафтопродуктів і розвитку нафтопереробної промисловості, жоден з учасників ринку не звернувся з офіційною скаргою.

Реклама:

"Учора на засіданні групи я піднімала це питання, і ніхто до нас не звертався з офіційними скаргами на те, що відбувається на цих аукціонах. Якщо потерпілі сторони до нас звернуться, то ми будемо цим займатися", - сказала вона.

Мороз також додала, що присутній на засіданні групи в понеділок представник Міністерства економіки погодився з позицією АМКУ і повідомив про намір ініціювати зміни до законодавства, яке регламентує порядок проведення аукціонів з продажу нафти і газоконденсату.

"Зі мною погодився заступник міністра економіки, що певні зміни до законодавства потрібно вносити. Я думаю, що Мінекономіки буде цим займатися", - додала заступник голови АМКУ.

Як відомо, 15 червня міністр палива та енергетики Юрій Продан провів засідання експертно-аналітичної групи з питань функціонування ринку нафти і нафтопродуктів і розвитку нафтопереробної промисловості.

Під час засідання його учасники домовилися розглянути можливість заміни аукціонів з продажу української нафти, яка видобувається підконтрольними державними компаніями, на аукціонах з продажу нафтопродуктів з неї після переробки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!