"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Укрпромбанк зменшить статутний капітал на 99,95%

Вівторок, 16 червня 2009, 10:24

Тимчасовий адміністратор ТОВ "Український промисловий банк" (Укрпромбанк, Київ) вирішив зменшити статутний капітал кредитно-фінансової установи на 99,95%, або на 1,559 млрд. гривень, - до 0,836 млн. гривень.

Про це повідомляється на офіційному веб-сайті фінансової установи.

Згідно з повідомленням, рішення про зменшення статутного капіталу закріплено наказом тимчасового адміністратора від 11 червня: у відповідності до вимог Національного банку України (НБУ).

Капітал зменшується через зниження вартості чистих активів банку шляхом пропорційного зменшення номінальної вартості внесків всіх учасників банку.

Реклама:

Як повідомлялося, Укрпромбанк не потрапив під державну програму рекапіталізації банків. Але, за словами прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, банк можуть рекапіталізувати за умови його домовленості з кредиторами про реструктуризацію кредитів.

Кабінет міністрів ухвалив рішення про участь у рекапіталізації перших трьох проблемних системних банків: Укргазбанку, Родовід Банку і банку "Київ" на загальну суму 9,57 млрд. грн.

Укрпромбанк зареєстрований 1989 року. Його мережа складається з 26 філій та 272 відділень. Банк входить до першої групи банків за рейтингом НБУ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!