"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кримчани змушені знижувати вартість оренди житла

Понеділок, 15 червня 2009, 14:06

Провал туристичного сезону у травні змусив кримчан знижувати ціни на оренду житла.

І це не межа - подальше скорочення туристичного потоку призведе до того, що навіть у розпал туристичного сезону частина здається в оренду житла буде незапитаним, і його власники будуть змушені знижувати ціну, пише газета "Дело".

Видання зазначає, що, незважаючи на кризу і, як і раніше сумнівний сервіс, власники житла в Криму у травневий сезон підвищили ціни в порівнянні з минулим роком на 10-15% за курсом від 8 гривень за долар. Це змусило туристів шукати інші варіанти для відпочинку.

За даними представників місцевих туристичних агентств, близько третини житла, яке здається в оренду, залишилося незатребуваним.

Реклама:

Міністерство курортів і туризму також констатує скорочення туристичного потоку за п'ять місяців 2009 року на 20% порівняно з минулорічними даними.

Змінилися також уподобання українців. За словами ріелторів, намагаючись заощадити, відпочиваючі все частіше віддають перевагу однокімнатним квартирам з мінімальними зручностями.

Крім того, якщо 2008 року туристи бронювали житло на два-три тижні, то у 2009 році більшість розраховує на один тиждень. Попит на елітне житло практично відсутній.

В результаті оренда житла в Криму істотно подешевшала.

Якщо у червні 2008 року однокімнатну квартиру в Севастополі можна було зняти за 350 гривень на добу, то у червні 2009 року ціни знизилися до 250 гривень.

Двомісний номер у міні-готелі Ялти можна орендувати за 700 гривень.

Що стосується східного узбережжя, орендні ставки коливаються від 60 до 300 гривень на добу в залежності від якості послуг.

Кімната в приватному секторі без зручностей можна зняти за 40 гривень на добу.

На думку експертів, у розпал сезону орендні ставки піднімуться максимум на 10%, а не на 50% як це зазвичай бувало.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: