"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Парцхаладзе готові поділитися з інвесторами 15% акцій

Понеділок, 15 червня 2009, 09:49

Компанія "XXI століття" запропонувала новий план реструктуризації заборгованості за еврооблігаційною позикою.

У разі його ухвалення кредитори отримають до 15% акціонерного капіталу і зможуть ввести в раду директорів своїх представників, а майже всі доходи та позики компанія направить на дострокове погашення боргу, пише газета "Комерсант-Україна".

Умови реструктуризації зобов'язань за єврооблігаціями "XXI століття" на суму 175 млн. доларів, які компанія запропонувала кредиторам минулого четверга, містять ряд безпрецедентних заходів.

Тримачі бондів зможуть ввести у раду директорів представника, який буде наділений правом ветувати істотні операції з продажу активів, створення СП і отримання позикових коштів.

Реклама:

При цьому половину позик та доходів від продажу активів, за винятком 5 млн. доларів на рік, "XXI століття" буде направляти на дострокове погашення облігацій.

Тримачі бондів отримають також до 5% акціонерного капіталу компанії та варранти, що дають право на покупку ще до 10% по підписної ціною 0,01 долара за акцію.

За результатами торгів на альтернативному майданчику Лондонської фондової біржі 12 червня вартість акцій XXI Investments склала 24,5 пенса за акцію (0,4 долара).

Ринкова капіталізація компанії - 9,4 млн. фунтів (15,48 млн. доларів).

Натомість "XXI століття" просить перенести погашення бондів з 24 травня 2010 року на 24 листопада 2014 року, при цьому виплата боргу буде здійснюватися частинами щороку 24 листопада, починаючи з 2010 року.

Скасовується і опціон власників на дострокове погашення облігацій (призначений на 8 липня).

"Компанія отримує право на свій розсуд виплачувати відсотки грошовими коштами або капіталізувати їх, додаючи накопичену суму до загальної суми боргу", - відзначається в повідомленні девелопера.

Відсоток за єврооблігаціями зменшується з 10% до 9% за умови розрахунку грошовими коштами, а при капіталізації - до 9% по 24 листопада та 15% - в наступні періоди.

Компанія "XXI Століття" займається інвестиціями в проекти нерухомості. Працює на ринку України з 1995 року.

Наприкінці 2005 року компанія розмістила свої акції на Лондонській фондовій біржі (37,5% акцій продано за 139 млн. доларів).

Основними міжнародними акціонерами компанії є JP Morgan, Merril Lynch, Union Investment, Raiffeisen, Deca. Голова ради директорів компанії - Лев Парцхаладзе.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: