В Єврокомісії побачили проблеми з оплатою Україною за російський газ

П'ятниця, 12 червня 2009, 17:59

З оплатою українською стороною за російський газ можливі проблеми.

Таку думку на прес-конференції після засідання Ради ЄС з питань транспорту, комунікацій та енергетики висловив європейський комісар з питань енергетики Андріс Пібалгс, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

За його словами, більш детально ситуація буде обговорюватися на засіданні Раді ЄС, яке пройде 18-19 червня в Брюсселі.

"Так, ми направили місію до Москви і Києва. Вони приїхали з оцінкою, що ситуація в деякій мірі така, що можуть бути проблеми з оплатою. Ми обговорили це сьогодні на раді, Комісія буде продовжувати працювати над цим питанням, і у нас будуть більше деталей для обговорення на Раді ", - сказав він.

Реклама:

За словами єврокомісара, ЄС в цій ситуації "робить все".

"Ми платимо за поставки газу, ми, дійсно, дуже гарний партнер для обох країн. І якщо ми будемо повинні зробити деякі кроки, то тільки для того, щоб уникнути припинення поставок. Але це - обов'язок країни-виробника та країни-постачальника доставити газ споживачам. Я не виключаю будь-яких заходів, які ми можемо зробити, але я вірю, що залучення виробника та транзитера життєво важливо, щоб гарантувати безпеку поставок газу ", - сказав він.

Пібалгс також згадав про лист прем'єр-міністра Росії щодо того, що ЄС "повинен позичити 5 млрд. євро, 4,2 млрд., якщо бути більш точним, Україні для закупівлі газу в газові сховища".

Разом з тим, він не став вдаватися в деталі можливого рішення ЄС щодо цього питання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!