Думка експерта: "Західенерго" зазнає збитків

П'ятниця, 12 червня 2009, 14:54 -

В п'ятницю в Мінпаливенерго повідомили, що поставка української електроенергії в напрямку Угорщини, Словаччини та Румунії опинилися під загрозою зриву через конфлікт між енергогенеруючою компанією ВАТ "Західенерго" і оператором експорту - держпідприємством "Укрінтеренерго".

Однією з причин відмови погоджувати графік поставок української електроенергії, підготовлений "Укрінтеренерго", в міністерстві називають укладання контракту на поставку електроенергії в Угорщину між "Західенерго" і компанією System Consulting ZRt. угорського підприємця Ласло Капої.

Аналітик інвесткомпанії Dragon Сapital Денис Саква посилається на "економічну невигідність" виробництва електроенергії для експорту в обсязі, необхідному для виконання зовнішньоекономічних контрактів "Укрінтеренерго".

"Якщо регулятор не встановлює тарифи, які покривають витрати компанії, то який сенс "Західенерго" цю електроенергію виробляти. Компанія зараз несе значні втрати. Про це свідчать дані першого кварталу", - підкреслює аналітик

Реклама:

За його словами, загострення конфлікту між "Укрінтеренерго" і "Західенерго" навряд чи призведе до того, що поставки до Європи будуть заблоковані.

До того ж, Саква додав, що компанія "Західенерго" із збитками в двох останніх кварталах не може займатися тільки виробництвом електроенергії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: