Жеваго не впустив в Ferrexpo Боголюбова

П'ятниця, 12 червня 2009, 13:55

Збори акціонерів гірничорудної компанії Ferrexpo у п'ятницю відхилили пропозицію про включення до його складу співвласника "ПриватБанку" та акціонера Ferrexpo Геннадія Боголюбова і голови інвестиційної компанії "Ренесанс Капітал Україна" Григорія Гуртового.

Проти цієї пропозиції проголосували власники понад 87% акцій, сказав агентству "Інтерфакс-Україна" один з учасників зборів.

Власники "ПриватБанку" Ігор Коломойський і Боголюбов почали збільшувати свої частки в Ferrexpo з осені минулого року.

Спочатку це робив Коломойський, який увійшов в компанію ще в момент її IPO, а в кінці лютого цього року до нього приєднався Боголюбов.

Після акумулювання на двох понад 10% акцій компанії 18 березня цього року компанії, що представляли їх, підписали угоду про спільне використання своїх прав голосування по акціях Ferrexpo.

В кінці квітня компанія Hanover Nominees Limited, що представляє понад 10% акцій Ferrexpo, запропонувала розширити раду директорів.

При цьому ініціатори розширення ради в травні звернулися до акціонерів Ferrexpo з листом, у якому вони піддали критиці корпоративне управління компанією, зворотний викуп акцій, а також відносини між найбільшими акціонерами Ferrexpo - Костянтином Жеваго і RPG Industries SE.

У свою чергу, рада директорів рекомендувала акціонерам відхилити цю пропозицію, так як таке розширення ради директорів може порушити баланс управління компанією.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: