"Західенерго" підписала контракт на експорт електроенергії до Угорщини

П'ятниця, 12 червня 2009, 12:42

Енергогенеруюча компанія ВАТ "Західенерго" і System Consulting ZRt. 10 червня підписала прямий контракт на організацію експортних поставок електроенергії до Угорщини.

Про це агентству "УНІАН" повідомило джерело в Міністерстві палива і енергетики.

За словами співбесідника агентства, контракт передбачає поставки на адресу System Consulting ZRt. електроенергії рівним графіком потужністю до 250 МВт/г щомісячно. Контракт підписаний до кінця поточного року. Вартість української електроенергії, що експортується, складе 40 євро за МВт/г.

Ця угода є одним з кроків до демонополізації експорту електроенергії відповідно до Закону "Про внесення змін до Закону "Про електроенергетику", прийнятого 19 березня цього року 416 голосами парламентаріїв.

Реклама:

Згідно із змінами, які набули чинності, для здійснення експорту електроенергії постачальники повинні купувати необхідний її об`єм на оптовому ринку. При цьому доступ до трансграничних потужностей України надаватиметься на умовах аукціону.

Як повідомлялося, подібний договір у грудні минулого року угорський трейдер System Consulting ZRt уклав з ТОВ "DTEK Східенерго". "Східенерго" планувало щомісячно поставляти потужність 350 МВт.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: